Agro nyt

Ukrudt, tilvækst og nedvisning uge 39

28.09.2017

Ukrudt
Vi er den senere tid løbet over et par foragre hvor der er en del uønskede planter. Det drejer sig om hhv kantbæger og alm. pigæble (se billederne). De er særdeles problematiske i kartoffelsædskifter da der ikke er bekæmpelsesmuligheder i kemiskabet. Sørg derfor for at få planterne luget af og destrueret så de ikke smider frø. Det er desuden vigtig at informere de folk der kører optager om ikke ”bare” at køre planterne igennem optageren. De skal luges af for at undgå spredning.
 

Frugterne på pigæble er meget lette at kenkende.

Flotte blomster på kantbæger men hver blomst giver utrolig mange frø

Både kantbæger og pigæble er lette at spotte i marken da de bliver 30-50 cm højere end kartoflerne, og er flot grønne endnu

Tilvækst
En hurtig opfølgning på prøveopgravningerne viser at der de seneste 14 dage har været en tilvækst på 5,9 hkg om dagen, men at stivelsespct til gengæld er faldet en smule. Vi forventer ikke at der er nævneværdig tilvækst mere i de 3 marker vi har besøgt.
 
Nedvisning med Reglone
Da der som nævnt ikke forventes nævneværdig tilvækst i kartoflerne mere er det nu der skal nedvisnes med Reglone på de kartofler der skal opbevares. Anvend 1-1,5 l Reglone / ha for nedvisning. Optagning kan begynde 8-10 dage efter nedvisning. Årsagen til at det er nødvendig med en reglonesprøjtning er primært at få kartoflerne til at afmodne og begyndet dannelsen af skind så de kan håndteres uden at få for mange stød. Dernæst er der rigtig mange marker med en del skimmel. Kombinationen af aktiv skimmel på bladene og knolde der bliver blandet op igennem optageren giver en øget risiko for problemer med skimmel i knoldene under opbevaring.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK