Agro nyt

Svidningsmiddel godkendt på dispensation

18.07.2018

Gozai (pyraflufen-ethyl 26,5 g/l) reg.nr. 604-25 er godkendt på dispensation til nedvisning af kartofler beregnet til læggekartofler
 
Gozai er et nyt svidningsmiddel, som kan anvendes efter forudgående aftopning eller behandling med Reglone. Gosai har en bedre effekt overfor grønne stængler sammenlignet med Reglone, men dårligere effekt på blade. I nogle tilfælde opleves effekten at være på højde med Spotlight Plus (ikke længere tilladt på dispensation) og i andre tilfælde lidt mindre.

Betingelser
Dispensationen er givet på følgende betingelser: 


  • Må kun anvendes til nedvisning af kartofler beregnet til læggekartofler. Dispensation til anvendelse gælder i perioden 20. juli - 15. oktober 2018. Tilladelse til opbevaring bortfalder 15. oktober 2018.
  • Må anvendes i en dosering på 0,8 l i 200-400 l vand pr. ha. Der skal tilsættes 1,5 l Renol pr. ha.
  • Må ikke anvendes senere end 14 dage før høst.

  • Må maksimalt anvendes én gang pr. sæson.

  • Må ikke anvendes nærmere end 15 meter fra vandmiljøet (vandløb, søer mv.) for at beskytte organismer, der lever i vand (SPe3).
  • Må ikke anvendes nærmere end 1 meter fra veje, boliger, institutioner og offentlige arealer for at beskytte beboere og forbipasserende.
 


Der skal ikke, som for Spotlight Plus, indsendes en tro og love erklæring. 
Læs mere om Gozai i Middeldatabasen, hvor etikette og sikkerhedsdatablad forventes at være tilgængelig i løbet af få dage.

Praktisk anvendelse
For at opnå optimal effekt og hindre genvækst er det vigtigt, at alle bladene er fjernet ved aftopning eller nedvisning inden brug af Gozai. Effekten af Gozai ses først efter nogle få dage. Fuld nedvisning indtræffer først efter 14-21 dage.

For at opnå bedst effekt behandles om formiddagen.
 Der skal ifølge producenten være mindst være 4 timer før mørket falder på. Gozai er regnfast efter 2 timer.

Der kan blandes med Ranman Top, hvis der samtidig ønskes effekt mod knoldskimmel. Pga. olietilsætningen kan der ikke blandes med fluazinam-produkter.

Ved udsprøjtning vælges dyser, der giver små dråber, så der opnås en god dækning af de grønne plantedele.Forhandleren 
Nordisk Alkali oplyser, at Gozai i dispensationsperioden vil være bredt tilgængeligt i markedet. Markedsføring afventer trykning af etiketten, men det forventes, at produktet vil kunne købes fra omkring 26.-27. juli 2018.


Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK