Agro nyt

Sortsinfo på Avlerinfo

12.11.2019

Der er blevet lavet et nyt værktøj med navnet Sortsinfo her på Avlerinfo.dk. Sortsinfo skal give avlere og rådgivere bedre og nemmere tilgang til sortsoplysninger, og sektionen  er placeret som et selvstændigt menupunkt ved siden af Nyheder og Køb & salg.

Det er ikke nyt at lave sortsbeskrivelser, men det nye er, at vi har lavet et værktøj, hvor man kan bruge væsentlige dyrkningsmæssige egenskaber til at lave et aktivt sortsvalg.


Vælg selv de vigtigste egenskaber

Siden er bygget op således, at alle sorter vises som standard. Ved at bruge en eller flere valg- og filterfunktioner indskrænkes antallet af sorter, så man hurtigt kan få et overblik over de sorter, der er relevante i forhold til ønskerne.

Valgfunktionerne er ret simple: Er man interesseret i en stivelses- eller en pulversort, og kan sorterne købes hos KMC.
Filterfunktionerne går på graden af nematode- og brokresistens, tørkefølsomhed, sildighed, lageregnet og fremspiring (hastighed).

Alle valg- og filterfunktioner kan anvendes uafhængigt af hinanden, og man kan nulstille alle filtre og valg ved at genindlæse siden.


Flere lag af information

Hver sort præsenteres med en kort beskrivelse og billede på oversigtssiden. Trykkes der på en sort, åbnes et detailvindue med alle oplysninger. Her findes en mere uddybende beskrivelse om hver sort, informationer om udbyttedata, dyrkningsegenskaber, nematode- og brokresistens, knold- og planteegenskaber mm.

Sammenlign 5 sorter ad gangen

Det er også muligt at sammenligne op til 5 sorter med hinanden. Dermed får brugerne en let adgang til at sammenligne kendte sorter som Kuras og Kardal med nyere sorter som Ydun og Saprodi. Det gør det lettere at se på nye sorter, når de kan sammenstilles med kendte sorter.

Sorterne er som udgangspunkt sorteret efter navn, men man kan også vælge at sortere efter udbytte (kartofler hkg/ha), stivelsesprocent og udbytte i stivelse (stivelse hkg/ha).

Anvendelighed og faglig akkuratesse

Målet helliger midlet, og målet har klart været, at der skal laves en webbaseret side med sorter til sortsvalg, som skal være nem og intuitiv at bruge for avlerne.

Arbejdet er startet op i fællesskab blandt agro-medarbejderne ved melfabrikkerne og KMC. Vi har bl.a. defineret indhold og funktioner, og det har været diskuteret, hvordan vi kunne gøre komplekse dyrkningsegenskaber til lette filtreringsfunktioner. Det har været en rigtig god proces, hvor der er fundet en god balance mellem faglighed og anvendelighed.

Sortsinfo forpligter, og derfor vil arbejdet fortsætte med at udvikle og holde informationerne om sorterne opdaterede. Derfor vil der løbende blive rettet i indholdet, når der kommer ny viden om sorterne, så Sortsinfo altid er up to date.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK