Agro nyt

Skimmel uge 37

11.09.2017

Hver mandag sæsonen igennem vil vores anbefalinger til skimmelbehandlingen mm. blive lagt op her på hjemmesiden.
 
Vi har taget udgangspunkt i 8 marker fordelt over det meste af vores område. Markerne er placeret i hhv. Skive, Karup, Djursland, Ålborg, Holstebro, Sunds, Herning og Bording
 
Der vil blive beskrevet en strategi for den kommende uge, og med mindre andet er nævnt gælder strategien for alle lokaliteterne.
 
Nedenstående er kun vejledende, og det er meget vigtigt at vurdere hver enkelt mark og bedrift individuelt før der tages beslutning om hhv. skimmelbehandling og vanding.


Skimmelstrategi uge 37
Vi er stadig i en højrisikoperiode hvor der er masser af fugt og relativt høje temperaturer, selv om der enkelte nætter ser ud til at blive koldt, vurdere vi at der er rigtig meget smitte og det derfor stadig er vigtigt med en god beskyttelse.

Kartoflerne kan deles op i 3 kategorier

  1. Kartofler der skal leveres inden for de næste 3-4 uger: behandles ikke.
  2. Kartofler der skal opbevares: skal behandles med 0,4 Zignal eller Ranman Top. Dette er sidste behandling. Vi ser det som et must at kartofler til opbevaring bliver nedvisnet med reglone om 10-14 dage.
  3. Kartofler der skal leveres direkte fra mark sent på sæsonen: behandles med 0,3 Zignal eller Ranman Top. Hvis de er meget grønne endnu kan det blive aktuelt med endnu en behandling i næste uge i disse kartofler.

Det er ikke længere aktuelt at lave stopsprøjtninger eller anvende Cymbal

Ved spørgsmål kontakt agro på 30 711511

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK