Agro nyt

Skimmel, vanding og nedvisning uge 35

28.08.2017

Hver mandag sæsonen igennem vil vores anbefalinger til skimmelbehandlingen mm. blive lagt op her på hjemmesiden.
 
Vi har taget udgangspunkt i 8 marker fordelt over det meste af vores område. Markerne er placeret i hhv. Skive, Karup, Djursland, Ålborg, Holstebro, Sunds, Herning og Bording
 
Der vil blive beskrevet en strategi for den kommende uge, og med mindre andet er nævnt gælder strategien for alle lokaliteterne.
 
Nedenstående er kun vejledende, og det er meget vigtigt at vurdere hver enkelt mark og bedrift individuelt før der tages beslutning om hhv. skimmelbehandling og vanding.


Skimmelstrategi uge 35
Vi er stadig i en højrisikoperiode hvor der er masser af fugt og relativt høje temperaturer, selv om der enkelte nætter ser ud til at blive koldt, vurdere vi at der er rigtig meget smitte og det derfor stadig er vigtigt med en god beskyttelse.
Kartofler der skal leveres inden for de næste 14 dage behandles ikke.

Anbefalingen lyder derfor på 0,5 l Ranman Top/ha. Er der brugt op af Revus og Ranman Top anvendes 0,75 Banjo Forte eller 0,4 Shirlan/Zignal

For dem som begynder at have brugt de 6 x Revus og 6xRanman Top som er det højeste lovlige antal behandlinger der er tilladt kan det være nødvendigt at se på alternativerne og begynde at få bestilt hjem af dem. Midlet Banjo Forte er bestemt et middel der er værd at bruge og det samme gælder Shirlan her sidst på sæsonen. Shirlan har også god effekt på knoldskimmel. Der skal anvendes 0,75 Banjo Forte/ha og midlet må maksimalt anvendes 4 gange i løbet af en sæson. For Shirlans vedkommende er doseringen 0,4 l/ha.

Sørg stadig for at overholde intervallet på max 7 dage og hellere 6 end 8 dage mellem sprøjtningerne.

Der findes efterhånden en del skimmel som er så alvorlig at der kunne være behov for en stopsprøjtning. Vi er dog efterhånden så langt henne på sæsonen at vi vurderer at det er meget få steder hvor det vil være rentabelt at fortsætte med en stopsprøjtning med Proxanil.

Ved spørgsmål kontakt agro på 30 711511

 

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK