Agro nyt

Skimmel, skadedyr mm uge 32

07.08.2017

Hver mandag sæsonen igennem vil vores anbefalinger til skimmelbehandlingen mm. blive lagt op her på hjemmesiden.
 
Vi har taget udgangspunkt i 8 marker fordelt over det meste af vores område. Markerne er placeret i hhv. Skive, Karup, Djursland, Ålborg, Holstebro, Sunds, Herning og Bording
 
Der vil blive beskrevet en strategi for den kommende uge, og med mindre andet er nævnt gælder strategien for alle lokaliteterne.
 
Nedenstående er kun vejledende, og det er meget vigtigt at vurdere hver enkelt mark og bedrift individuelt før der tages beslutning om hhv. skimmelbehandling og vanding.


Skimmelstrategi uge 32
Vi er stadig lige midt i en højrisikoperiode hvor der er masser af fugt og relativt høje temperaturer.

Anbefalingen lyder derfor på 0,6 l Revus/ha + 0,25 kg Cymbal/ha hvis der sprøjtes her i starten af ugen.

Om det er hensigtsmæssigt med Cymbal for dem der kører sidst på ugen skal vejrudsigten afgøre. Er det fortsat ustadigt tilsættes Cymbal, mens hvis det bliver højt vejr ikke er nødvendigt med Cymbal

Sørg stadig for at overholde intervallet på max. 7 dage og hellere 6 end 8 dage mellem sprøjtningerne.

Der findes efterhånden en del skimmel som er så alvorlig at der er behov for en stopsprøjtning. Vi har forsøgt at definere hvor og hvornår der kan blive behov for de forskellige løsninger.

  1. Kan det ses på lang afstand at der er skimmel i marken eller områder med skimmel i marken er det nødvendigt med den helt store skimmelsprøjtning. Her er løsningen:
    2,5 l Proxanil samt skimmelmiddel, opfulgt 4 døgn senere med skimmelmiddel + 0,25 kg cymbal
  2. Kan der rimelig nemt findes enkelt blade, eller der kan spottes enkeltblade fra traktoren er der behov for behandling med 2,0 l Proxanil
  3. Skal der virkelig ledes efter efter enkelt blade vurdere vi ikke det er nødvendig med en stopsprøjtning endnu, men det er naturligvis nødvendigt at holde øje med marken ofte så man ikke bliver taget på sengen.


Skadedyr
Arealer der ikke er behandlet med Prestige skal behandles i denne uge med Mospilan. der anvendes 0,25 kg Mospilan/ha.


Vandingsbehov
Det er i denne uge desværre ikke muligt at lave det normale vandregnskab, men langt de fleste arealer blev tanket godt og grundigt op her i weekenden.
Der fordamper i øjeblikket 3-4 mm i døgnet så der er hurtigt behov for vanding igen.


Nedvisning af læggekartofler
Der begynder snart at være behov for nedvisning af læggekartofler. Det ser desværre ikke ud til at der kommer en dispentation til Spotlight i år og nedvisningen kommer derfor udelukkende til at bestå af Reglonesprøjtninger.

Strategien vil være at køre med 2 l Reglone/ha hver 5 dag 2-3 gange i træk. Er kartoflerne meget kraftige anvendes 2,5 l mens de der er meget afmodnet kan behandles med 1,5 l. Sørg også her for at overholde intervallet.
Ved nedvisning med Reglone anvendes rigeligt vand, og gerne 250-300 l/ha. Samtidig er det vigtigt at man laver en sprøjtning om formiddagen da en nat eller tidlig morgensprøjtning kan give for god effekt med bløde navleender på døtreknoldene til følge.

Reglen med nedvisning under optimale forhold er vigtigst ved 1. sprøjtning. I de efterfølgende sprøjtninger er risikoen mindre og det bør nærmere være intervallet der bestemmer om der skal sprøjtes.

Vi anbefaler generelt ikke at anvende aftopning da kartoflerne ofte ikke dør og der kommer meget genvækst med de problemer der følger med der.

Der vil desværre være lidt problemer med at få fat i Agro pga. sygdom, men kontakt på SMS og så vil vi ringe tilbage ved kommende lejlighed.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK