Agro nyt

Skimmel, skadedyr mm uge 30

24.07.2017

Hver mandag sæsonen igennem vil vores anbefalinger til skimmelbehandlingen mm. blive lagt op her på hjemmesiden.
 
Vi har taget udgangspunkt i 8 marker fordelt over det meste af vores område. Markerne er placeret i hhv. Skive, Karup, Djursland, Ålborg, Holstebro, Sunds, Herning og Bording
 
Der vil blive beskrevet en strategi for den kommende uge, og med mindre andet er nævnt gælder strategien for alle lokaliteterne.
 
Nedenstående er kun vejledende, og det er meget vigtigt at vurdere hver enkelt mark og bedrift individuelt før der tages beslutning om hhv. skimmelbehandling og vanding.


Skimmelstrategi uge 30
Vi er nu lige midt i en højrisikoperiode hvor der er masser af fugt og relativt høje temperature

Anbefalingen lyder derfor på 0,5 l Revus + 0,25 kg Cymbal hvis der sprøjtes her i starten af ugen

Om det er hensigtsmæssigt med cymbal for dem der kører sidst på ugen skal vejrudsigten afgøre. Er det fortsat ustadigt tilsættes cymbal, mens hvis det bliver højt vejr ikke er nødvendigt med cymbal.

Sørg stadig for at overholde intervallet på max 7 dage og hellere 6 end 8 dage mellem sprøjtningerne.


Skadedyr
Tiden for 2. behandling med mospilan nærmer sig og der er i enkelte marker fundet nympher på bagsiden af bladene. Der skal derfor medtages 0,25 kg Mospilan/ha i enten denne uge eller næste uge.


Vandingsbehov
Det er i denne uge desværre ikke muligt at lave det normale vandregnskab, men langt de fleste arealer blev tanket godt og grundigt op her i weekenden.
Der fordamper i øjeblikket 3-4 mm i døgnet så der er hurtigt behov for vanding igen.


Nedvisning af læggekartofler
Der begynder snart at være behov for nedvisning af læggekartofler. Det ser desværre ikke ud til at der kommer en dispentation til spotlight i år og nedvisningen kommer derfor udelukkende til at bestå af reglonesprøjtninger.

Strategien vil være at køre med 2 l Reglone/ha hver 5 dag 2-3 gange i træk. Er kartoflerne meget kraftige anvendes 2,5 l mens de der er meget afmodnet kan behandles med 1,5 l. Sørg også her for at overholde intervallet.
Ved nedvisning med Reglone anvendes rigeligt vand, og gerne 250-300 l/ha. Samtidig er det vigtigt at man laver en sprøjtning om formiddagen da en nat eller tidlig morgensprøjtning kan give for god effekt med bløde navleender på døtreknoldene til følge

Vi anbefaler generelt ikke at anvende aftopning da kartoflerne ofte ikke dør og der kommer meget genvækst med de problemer der følger med der.

Agro holder ferie i uge 29 og 30, men hjemmesiden opdateres som vanligt mandag formiddag

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK