Agro nyt

Ny indsats til kartoffelavlere i 2022

10.09.2022

Efterårets ansøgningsrunde for tilskud til miljø- og klimateknologier indeholder en helt særlig indsats til kartoffelavlere. Landbrugsstyrelsen har nemlig øremærket 15 mio. kr. til en række teknologier, som er relevante for kartoffelavlerbranchen netop nu.

Landbrugsstyrelsen åbner 18. oktober en ny ansøgningsrunde for ordningen Miljø- og klimateknologi, hvor indehavere af landbrug og gartnerier kan søge om tilskud til at investere i teknologier, der reducerer miljø- og klimapåvirkningen fra deres produktion. 


Teknologier målrettet kartoflen

Til denne ansøgningsrunde opretter Landbrugsstyrelsen et selvstændig indsatsområde målrettet kartoffelavlere, som er øremærket med 15 mio. kr. Du kan som kartoffelavler søge om tilskud til bl.a. mekanisk vækststandsning, der kan erstatte sprøjtemidlet Reglone, som er under udfasning. Hvis du indsender en ansøgning, kan du opnå 40 pct. tilskud til din investering.
Udover tilskud til mekanisk vækststandsning kan du bl.a. også få tilskud til teknologier til ukrudtsrensning. Du kan naturligvis også søge om tilskud til teknologier under indsatsområdet til planteavl i øvrigt eller til husdyrproduktion, hvis det er relevant for dig.

Du kan læse mere om ordningen Miljø- og klimateknologi og se den fulde liste over tilskudsberettigede teknologier på Landbrugsstyrelsens hjemmeside. 


Er du økologisk producent?

Som økologisk producent skal du også holde øje med tilskudsordningen Økologisk investeringsstøtte, som åbner til december. Her kan du også få tilskud til en række teknologier, som bl.a. fremmer produktiviteten på din bedrift. Den økonomiske pulje for denne ordning er på hele 140 mio. kr.

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK