Agro nyt

Ingen Titus og tilsætning af additiver til glyphosatprodukter

01.05.2019

Af Rasmus Trads, AKK

Titus

Det ser desværre ikke ud til at Titus får forlænget sin dispensation, og det bliver i år nødvendigt at basere ukrudtsbekæmpelsen på Proman. Se nyheden fra d. 25 april for yderligere information om hvordan ukrudtsbekæmpelsen skal foregår uden brug af Titus. Da der kan opstå en kortvarig mangelsituation anbefaler vi at få disponeret hurtigst muligt til de tidligst lagte kartofler.

Glyphosat

Desuden oplever vi mange spørgsmål omkring tilsætning af additiver til glyphosatprodukterne. Nogle produkter har fra firmaets side tilsat forskellige produkter for at øge optagelsen. Forsøg fra AU Flakkeberg i 2017 viste at der ikke var nævneværdig forskel på de forskellige glyphosatprodukter, men at alle de undersøgte produkter havde en forøget effekt hvis der blev tilsat ammoniumsulfat og spredeklæbemiddel. Dette gælder uanset hvad der var tilsat fra firmaets side fra starten.
Vores anbefaling er derfor at der altid tilsættes 1-2 l amoniumsulfat og 0,2 l spredeklæbemiddel/ha uanset hvilket glyphosatprodukt der anvendes.
Husk desuden at der ved glyphosatsprøjtninger altid skal anvendes en lav vandmængde (100-130 l/ha), at der skal være helt vindstille og at der ikke sprøjtes i høj solskin og høje temperaturer (22+ grader)


Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Agro på tlf 30 711 511

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK