Agro nyt

Aktuel jordtemperatur

03.04.2017

Jordtemperaturen i 10 cm dybde rundt om i vores område (døgn-gennemsnit).

Jordtemperatur
Lokation Aktuel temperatur Prognose om 5 døgn
Skive 8,5 7,5
Karup 9,0 7,5
Djursland 8,2 7,8
Ålborg 8,2 7,5
Holstebro 8,3 7,5
Sunds 9,0 7,5
Herning 9,0 7,8
Bording 9,0 7,9

 

Jordtemperaturen er nu på et niveau hvor der sagtens kan lægges kartofler. Samtidig er vi i en tør periode hvor der ikke er udsigt til væsentlig nedbør det næste lange stykke tid. Så kan der laves et fornuftigt sættebed og er kartoflerne klar bør der lægges kartofler nu.
 
Med hensyn til kartoflerne har besøg i en del lagre i sidste uge givet et indtryk af generelt flotte læggekartofler, men mange af de nyere sorter er mere spirevillige og er derfor godt i gang. Såfremt kartoflerne ikke bliver lagt inden for de næste 8-10 dage bør de forstyrres lidt i spireprocessen. Dette gøres ved hurtigt at flytte dem fx over i en anden kasse eller hælde dem i en tørrevogn. Kartoflerne vil herefter stoppe udviklingen i 8-10 dage. Husk beluftning efter håndtering.

Er kartoflerne længere fremme end på billedet og er der ikke udsigt til at de kommer i jorden inden for de næste 10 dage bør de forstyrres lidt.

Er kartoflerne meget længere fremme i spiringen så en decideret afspiring er nødvendig bør dette gøres hurtigst muligt så kartoflerne har 2-3 uger til at sårhele efter afspiringen
 
Ved spørgsmål kontakt agro på 30 711511

Personligt log ind

Indtast dit personlige brugernavn og adgangskode for at få adgang til beskyttede nyheder og meddelelser
Log ind
Glemt brugernavn eller adgangskode?
Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger og til statistik. Denne information deles med tredjepart.
Læs mere om cookies

LUK